Ninsoarea din aprilie – discuții pe FB

Rodica și Nelu Moldovean:
Doamne, învață-ne să stăm şi noi neclintiți în fața necazului…

Eu:
Amin! Stai să vezi, pe malul Nadășului sunt multe sălcii, și alți copaci, iar azi dimineață, venind încet, prin nămeți, aud dintr-o dată un scârțâit inconfundabil: o cracă mare a unuia dintre copaci se rupea, ca în reluare, încet, sub ochii mei! Asta apropo de rugăciunea ta…
Mă uitam de-a lungul drumului cât de împovărați sunt copacii, pomii, toate plantele, de ninsoare. Mulți sunt cu crengile până la pământ.

Rimona:
Asta pentru ca au frunze! Azi am avut revelatia intelepciunii lui Dumnezeu, care a facut ca toamna sa cada frunzele, altfel copacii s-ar rupe sub greutatea frunzelor. Doar brazii care au frunze aciculare pot duce povara….waw!! Ce tare!

Flory Silvestru: Cum rezista dragele …papadiile s-au inchis tremurande …si aici ploi reci …intunericit…   Specialistii in domeniu spun ca turbulentele se vor intensifica, vor exista episoade polare si caniculare extreme si valuri oceanice uriase. Episoadele de frig puternic vor fi mai marcate, mai extreme, la fel ca si valurile de caldura si perioadele de seceta. Este doar inceputul schimbarii climatice, deoarece oceanele vor avea un impact mai mare, eliberand mai multa caldura si mai multi vapori”, noteaza Simon Wang de la Universitatea Utah State.

Ștefania

Lasă un comentariu