Bambusul

Bambusul are nevoie de cinci ani pentru a crește. Pământul trebuie udat și fertilizat în fiecare zi, dar nu iese din pământ până în al cincilea an. Odată ieșit din pământ, în cinci săptămâni bambusul crește 30 de metri.

Întrebarea este: crește în cinci săptămâni sau în cinci ani și cinci săptămâni? Răspunsul este clar: crește în cinci ani și cinci săptămâni, deoarece, dacă în orice moment acea persoană s-ar fi oprit din a-l uda, din a-l îngriji, din a-i fertiliza solul, bambusul ar fi murit, acolo în pământ.

Oamenii din jur, văzând că cineva lucrează zilnic fără să aibă vreun rezultat, îi adresează cuvinte care ar putea să-l determine să se oprească din lucrul lui; se știe că, de obicei, oamenii se opresc dacă nu văd rezultate rapide.

Trebuie să-ți vezi visul împlinit și acest lucru nu se întâmplă atât de repede cum îți dorești tu. Unele lucruri te pot lua prin surprindere, prin urmare trebuie să le faci față, să le rezolvi din mers. Trebuie să ai răbdare și credință, dublate de acțiune continuă. Trebuie să lupți cu toate puterile pentru a-ți realiza visul.

Cu cât este bătălia mai grea, cu atât mai dulce este victoria. Și, vei fi surprins la final: vei constata că, ceea ce ai devenit în acest proces este mai important decât visul.

Tipul de persoană, caracterul pe care îl clădești, curajul pe care îl dezvolți, credința pe care o manifești, îți dezvăluie o altfel de persoană, cu un altfel de spirit, iar cei din jurul tău vor vedea acest lucru și vor avea încredere în tine!

Cam asta fac și eu de ceva vreme. Sunt într-un proces.

Autor: Stefania

Împart și cu tine ce-mi place

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s