Hristos a înviat!

La sfârşitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze, înspre ziua dintâi a săptămănii, Maria Magdalena şi celelalte femei au plecat să vadă mormântul. Femeile ziceau una către alta: „Cine ne va prăvăli piatra de la uşa mormântului?” şi iată că un înger al Domnului s-a coborât din cer, a venit şi a prăvălit piatra de la uşa mormântului şi a şezut pe ea.

Mormântul era gol!mormantul gol

Când ucenicii au auzit din gura femeilor cele aflate la mormânt, un val de frământare i-a cuprins. O veste fulgerătoare a început să circule: „A înviat, după cum spusese!”

Necredința ce cuprinsese inimile amorțite ale ucenicilor se cutremură. Un freamăt de viață se dezmorțește și apoi se dezlănțuie asemenea unei furtuni printre apostoli. În această trezire şi redeşteptare, cuvântul de ordine a fost: „A înviat Isus!” Şi iată, după ce au fost cuprinși de îndoială și au stat ascunși ca niște fricoși, ei redevin apostoli, martori şi martiri ai Învierii lui Isus Hristos.

În Duminica Învierii, toată ziua, ucenicii Domnului, fiind parcă transfiguraţi de puterea şi lumina învierii Domnului Isus, își spuneau unul altuia: „Hristos a înviat!”

În această atmosferă de fierbere între apostoli se desfăşoară o dramă zguduitoare: Isus începe să se arate prietenilor Lui. A apărut în faţa femeilor la mormânt, în faţa apostolilor în camera unde se adunau, cu uşile încuiate de frica iudeilor. Apoi, pe drumul spre Emaus, i-a însoțit pe doi ucenici triști, necredincioși, sceptici, dar cărora le-a redat bucuria și nădejdea și certitudinea că e viu, după ce le-a tălmăcit Scripturile, care vorbeau despre El și, în sfârșit, totul s-a clarificat și L-au recunoscut, seara când, după ce Domnul Isus a mulțumit lui Dumnezeu și a frânt pâinea înaintea lor. Sigur că n-au mai mâncat după ce Domnul S-a făcut nevăzut din fața lor. Au dat fuga înapoi la Ierusalim să le spună prietenilor ce au văzut și ce au crezut: „Hristos a înviat!”

Credinţa creştină se bazează pe un Hristos, Fiul lui Dumnezeu, mort pentru păcatele omului şi înviat din morţi, a treia zi după Scripturi, datorită neprihănirii Lui.

Tatăl slavei să ne dea un duh de înţelepciune şi de descoperire în cunoaşterea Lui.

Ștefania

3 gânduri despre “Hristos a înviat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s