Bun gasit, dragi prieteni.

Image

Ia te uită! Am găsit asta în draft! Hmmm, cum trece vremea!

Cineva spunea: „Să te căsătoreşti e uşor, șă-ţi păstrezi căsnicia e o provocare!”

Subiectul pe care mi l-am propus la Școala familiei este, recunosc, extrem de dificil de abordat, pretinde în tratare mult tact şi înţelepciune, cu atât mai mult cu cât familia reprezintă una din relaţiile interumane cele mai complexe şi implică aspecte pe cât de delicate şi problematice, pe atât de încântătoare.

În primul rând vreau să-I multumesc lui Dumnezeu că ne-a îngăduit să fim cu unii dintre dvs. la Școala familiei, aici la Credo TV în fiecare vineri seara de la 9, unde am văzut, chiar de la început care este perspectiva lui Dumnezeu asupra dragostei, sentiment și esență din Dumnezeu, am văzut ce este familia, cine a inventat-o și cu ce scop? Pentru a avea o căsnicie împlinită este nevie să te pregătești, într-un anume fel, cum, cât, de ce? Apoi, am început să descoperim, pe rând, principiile vieții de familie, începând cu schimbarea priorităților celor doi parteneri încă de la intrarea in relația de familie.

De mai multe episoade aprofundăm ce presupune alipirea sufletească a soților, această temă are multe aspecte și am descoperit că acest principiu, al alipirii sufletești, implică o luptă cu tine însuți pentru a deveni persoana cea mai potrivită pentru partener.
Diferențele de toate felurile dintre soți, si responsabilitățile fiecaruia, felul cum rezolvăm conflictele care apar inevitabil într-o familie dau culoare relației conjugale.
Vom mai vorbi la următoarele noastre întâlniri și despre problemele grave care pot apărea în familie, cum este boala, moartea, divorțul…
Apoi vom atinge și al treilea principiu al vieții conjugale, acela al intimității partenerilor, iar subiectul creșterii copiilor ne va lua ceva timp și vă invit să-l petrecem împreună, vinerea, seara de la 9…

Indiferent dacă ești căsătorit doar de șaisprezece ani, de treizeci, ori de mai mulți ani, sau ești încă în așteptarea primei întâlniri, trebuie să-ți însușești calitățile și principiile necesare construirii unei căsnicii trainice și plăcute lui Dumnezeu.

S-ar putea să ai impresia că unele dintre temele pe care le-am abordat sau vreau să le abordez în emisiunea aceasta, Școala familiei, sunt de prisos, însă dacă trebuie să cauți răspunsuri la întrebările tale despre familie, trebuie să le cauți la sursă, la Cartea Cărților, iar la Școala familiei facem acest lucru. Temele ce mi le-am propus sunt cotidiene și în acelați timp Dumnezeu vorbeste despre ele, în Scriptură.

Problemele nu dispar de la sine, trebuie să găsești soluții pentru acele aspecte care stau la baza neînțelegerilor din familia ta, confruntându-te cu ele în mod deschis, onest și întotdeauna cu dragoste. Iar dacă soluția cea mai bună și mai directă pentru problema ivită este să renunți la orgoliul tău și să ceri iertare, fă aceasta. Este mare lucru într-o căsnicie să faci primul pas spre împăcare.

Dacă relația ta conjugală nu este plină de viață și pasiune, sau are nevoie de reconciliere fă ceva în acest sens. Beneficiile de care te vei bucura în cadrul unei iubiri renăscute și a unei căsnicii pasionante sunt dincolo de orice închipuire.

O relație de dragoste conjugală și intimă trăită din plin este o bucurie și o sărbătoare, este un dar de la Dumnezeu, un angajament pe care oamenii și-l iau față de Dumnezeu și unul față de celălalt.

Roagă-te pentru înțelepciunea de a fi un soț pe placul lui Dumnezeu și un îndrumător spiritual, unul care să aducă în sufletul soției setea de Dumnezeu.

Roagă-te pentru înțelepciunea de a fi o soție pe placul lui Dumnezeu și un sprijin care să-l facă pe soțul tău să fie însetat de dragostea ta și ajută-l să soarbă din dragostea lui Dumnezeu care să vă umple!

Roagă-te ca Dumnezeu să facă din tine persoana potrivită pentru celălalt.
Atunci când Îl cauți și-L iubești pe Dumnezeu cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău, şi cu toată puterea ta, cand te străduiești să devii mai bun și urmărești binele suprem al celuilalt, vei cunoaște împlinirea în căsnicie. Va ieși la iveală, mai mult ca oricand, ceea ce este mai bun în fiecare din voi.

Cu alte cuvinte, vă aștept și în acest an să fiți alături de mine și invitații mei, în fiecare vineri, seara de la ora 9, aici la CREDO TV.

Vă doresc un An Nou, mai bun decât cel care a trecut.
Domnul să vă binecuvânteze și să vă păzească, Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste voi și să se îndure de voi. Domnul să-Și înalțe Fața peste fiecare dintre voi și să vă dea pacea, dragi prieteni.

29 dec. 2011
Ștefania

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s