Destresează-te!

Un psiholog îi învăța pe cursanții lui despre ‘managementul’ stresului. A luat un pahar cu apă și s-a plimbat prin sală… în liniște. Toată lumea aștepta o întrebare de genul  ”este pe jumătate plin sau pe jumătate gol?”. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul și și-a întrebat auditoriul: „Cât de greu este acest pahar cu apă?”.

Mirați, cursanții au răspuns că are între 250 și 500 ml. (nu e greutate asta…)

Răspunsul psihologului a fost următorul:

Greutatea absolută nu contează. Contează cât timp îl vei ține ridicat. Un minut, nici o problemă. O oră , începe durerea de braț . O zi, îți paralizează brațul. În fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimbă. Se schimbă doar timpul… și cu cât e mai lung, cu atât îți este mai greu. Stresul și îngrijorările din viață sunt asemenea paharului cu apă. Dacă te gândești la ele mai puțin nu se întâmplă mare lucru; dacă te gândești mai mult, începe să te doară sufletul. Dacă te gândești tot timpul la ele îți paralizează mintea… nu mai poți să faci nimic.

De aceea este important să te eliberezi de stresul cotidian, de îngrijorările zilnice. Nu le purta cu tine în noapte. Pune-le în Mâna Tatălui ceresc și lasă-le acolo. Nu doar la noapte ci și mâine, și poimânine… și așa mai departe.

Domnul Dumnezeu să ne dea putere fiecăruia și să ‘punem paharul jos’, prieteni!

Ștefania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s