Muzică atunci când bate vântul

Am citit despre un baron german care a întins în paralel mai multe fire de sârmă între cele două turnuri ale castelului. Făcând lucrul acesta el a sperat să construiască o uriașă harpă eoliană – un instrument minunat care scoate sunete minunate atunci când aerul în mișcarea lui întretaie corzile ei.

La început nu auzea nimic, fiindcă nu bătea vântul. Curând însă a început să bată o briză ușoară și baonul a putut să audă muzica stinsă a harpei. Dar suntele cele mai frumoase și mai armonioase nu s-au auzit până când puternicele și vijelioasele vânturi de iarnă nu au izbit în fire. Atunci o muzică glorioasă umplea spațiul dintre cele două turnuri și valea de dedesupt. Cele mai frumoase sunete se nășteau pe timp de furtună.

Ceva similar se poate întâmpla și în viețile noastre. Deseori descoperim că atunci când furtunile necazului și ale împotrivirilor bat cel mai tare, noi beneficiem cel mai mult de harul și de îndurarea lui Dumnezeu. Dacă aceste dificultăți n-ar “lovi deloc în corzile”vieții noastre, Dumnezeu nu ar avea prilejul să ne arate biruința pe care numai El ne-o poate da.

Te-ai zbătut vreodată să înțelegi de ce ți se întâmplă lucruri rele? Te-ai săturat de furtunile vieții? Nu te mai zbate ci lasă-L pe Dumnezeu, Tatăl nostru din ceruri, să producă în viața ta calități asemănătoare cu cele pe care le-a avut Hristos. Încercările și dificultățile te pot aduce la o stare de maturitate, iar vânturle de împotrivire creează muzică în viața ta prin care să-L slăvești pe Dumnezeu și care să fie o binecuvântare pentru alții.

Cei care-L binecuvântează pe Dumnezeu în încercările lor vor fi binecuvântați de Dumnezeu prin ele!

Ștefania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s