Câteva gânduri despre… dragoste

Dragostea este lucrul acela intangibil care ne face să fim mulțumiți cu ceea ce avem și nemulțumiți de ceea ce suntem.
Dragostea este decizia de a face din problemele tale problemele mele.

Dragostea ne determină să facem lucrurile (mai) bine.
Dragostea este ceea ce-i face pe oameni să creadă că sunt frumoși când nimeni altcineva nu-i vede astfel.
Dragostea este ceea ce-i face pe doi oameni să stea unul lângă altul atunci când este suficient loc.
Dragostea este ceea ce-i face pe cei doi să facă liniște când ești tu de față. :))
Dragostea nu este o întâmplare, ci o permanentă alegere…
Se înserase. Aerul primăvăratec te făcea să-ți strângi jacheta în jurul trupului și să grăbești pasul spre casă, deși parcă ai mai fi vrut să zăbovești în mireasma salcâmilor înfloriți. Mmm… ce de miere va fi anul acesta… La vecini era lumină. Și, din încăperea cu geamurile întredeschise străbăteau glasuri… și râsete. Mai multe glasuri ca de obicei. Vecinii aveau musafiri? Dar cine se îndurase să le calce pragul și, mai ales, cum de se înduraseră ei să primească pe cineva la cină?… Te miri că-i veselie acolo unde mai ieri era bocet și văicăreală, este? Stai să-ți povestesc ce-am aflat, poate te dumirești cum stau lucrurile…

Fata lor zăbovise puțin în fața casei cu o prietenă, când de poarta lor s-au apropiat 3 tineri. Păreau străini de loc, puțin dezorientați și parcă ar fi căutat ceva. Chiar așa, căutau un loc de popas peste noapte. Se prezentară politicos: Mulțumire (îmbrăcat îngrijit, dar modest), Succes (tras la costum, cu un aer ușor arogant – sau cel puțin așa i se păru Fetei, dar cu o privire caldă și binevoitoare) și Dragoste (mai „copt” decât ceilalti, parcă mai sărăcăcios îmbrăcat decât Multumire, dar cu o privire la fel de învăluitoare, însă mult mai luminoasă decât Succes). Știau că oamenii de prin partea locului nu o duc prea strălucit, și tocmai de aceea doar unul putea fi invitat o dată în casa omului. Fata i-a privit ușor surprinsă. Dacă ar fi fost după ea, i-ar fi invitat pe toți trei în casa lor – cine să nu vrea să stea la masă cu Mulțumire, Succes si Dragoste! Dar nu, n-avea rost să insiste, doar pe unul îl putea invita la cină. Așa că intră în casă pentru a se sfătui cu ai ei.
– A, negresit trebuie să-l invităm pe Succes, rosti Tatăl frecându-și mâinile. Poate așa voi găsi și eu un loc de muncă mai răsărit și ne-om sălta și noi un pic de jos.
– Dar dacă l-am invita pe Mulțumire, interveni pe un ton ușor agresiv Mama fetei? Așa, chiar dacă ai rămâne la vechiul loc de muncă, poate-om învăta de la Mulțumire… mulțumirea și n-o să vă mai aud plângându-vă de orice lucru cât de neînsemnat. Chiar asa, să-l chemăm pe Mulțumire… Mă duc să văd de cină, iar tu, Fată, mergi de pune masa.
– Stiți ceva, se auzi glasul sfios al Fetei, mie-mi place de Dragoste și parcă pe el l-aș invita la masă. Succes și Mulțumire tot mai au șansa să fie primiți în vreo casă, dar Dragoste…? Cine-și mai face astăzi timp pentru o vorbă bună, spusă cu toată dragostea? E drept că nu ne-ar strica puțin succes, si poate atunci am ajunge să fim mai mulțumitori, dar dacă nu pot veni toți trei în casa noastră, haideți ca de data aceasta să ne-mpărțim pâinea cu Dragoste.
Tatăl și Mama își aruncară o privire – în care parcă pentru o clipă se aprinse o scânteie cum Fata văzuse doar pe vremuri, atunci când casa lor răsuna de râsete si cântece – după care Mama încuviință din cap, iar Tatăl ridică ușor din umeri, dar în cele din urmă căzu și el de acord cu alegerea Fetei. Într-o clipită Fata zbură la ușă și-l invită în casă pe Dragoste. Acesta se lumină mai mult la față și trecu pragul, dar nu singur, ci urmat îndeaproape de Mulțumire și Succes. Și uite-așa aflară Mama și Tatăl – și nu cu mai puțină uimire și Fata, – că de l-ar fi invitat pe Succes sau pe Mulțumire, cel ales intra singur în casa lor, pe când Dragoste,… Dragoste oriunde era invitat să stea la masă îi aducea cu sine și pe Mulțumire și pe Succes.
Dar TU? TU cu cine ai ales să-ți împarți pâinea? Nu cumva alergi după succes? Nu cumva ești tot nemulțumit de realizările tale și ai uitat în căutările tale să te apropii cu dragoste de cei din jurul tău? Să știi că dragostea nu este o întâmplare. Dragostea este o alegere. E-adevărat, nu întotdeauna ușoară, dar niciodată păguboasă… atunci când alegi acea dragoste a cărei sursă este Dumnezeu.

Dragostea nu este Dumnezeu, însă DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE.

Thinking,
Ștefania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s